Varningar RUF: Sjöberg, Osberg, Jonasson, F.Larsson, Harris

Osberg - Debes - Olsson - Yngwe - Flodin
Jonasson - Kaage (C) - Sjöberg
Mattiasson

Bänken - A.Svensson, J.Svensson, F.Larsson, A.Persson, Marek

Det var tre viktiga poäng på spel i fredags, när Romelanda gästade tabelljumnbon Semberija på Bergsjövallen. Hemmalaget kom stärkta med en 2-0 seger mot Götaholm i ryggen, samma lag som RUF tidigare förlorat mot stort. RUF fick förra helgen se sin match bli inställd och kom därför från ett litet längre uppehåll vad gäller matchspel. Vid förlust för RUF i denna matchen hade tabelläget sett ganska dystert ut, samtidigt som man vid en seger skulle kunna blicka uppåt i tabellen. För Semberijas del är varje poäng viktig och det fanns nog bra hopp om att de kunde fortsätta på den inslagna vägen av förra veckans seger.

Bergsjövallens gräsmatta kändes fin och matchen hann knappt starta innan Romelanda hade ett gyllene läge att ta ledningen i matchen. Efter slarv i hemmalagets backlinje kunde Gustav Flodin sno åt sig bollen men blev i samma sekund fälld och domaren pekade på straffpunkten. Fram klev Max Yngwe och sköt bollen utanför. Efter detta skulle hemmalaget hålla i taktpinnen. Filip Mattiasson i Romelandas mål fick som han nästan i varje match gör, stå för ett par riktiga klassräddningar. Annars var det inte särskilt många målchanser i den första halvleken. Semberija höll mest boll, RUF med Isak Karlsson och Max Harris där fram var som alltid farliga i omställningsspelet.

Det skulle dock komma ett ledningsmål för Romelanda i den första halvleken. I den 37:e matchminuten fick RUF en frispark från sisådär 30 meter, Isak Karlsson gick på skott och målvakten släppte oväntat returen rätt ut till en framspringande Hussein Debes som kunde peta in sitt första mål i den gula tröjan.

Resterande del av dej första halvleken var inte särskilt händelserik och RUF kunde gå in i halvtid med en ettmålsledning, efter en jämn första halvlek.

Till den andra halvleken bestämde sig RUF för att gå ut och verkligen vara på tårna, då man under säsongen vid flertalet tillfällen slappnat av och inte varit påkopplade. Detta fick vi även se denna gången. I de inledande minuterna av den andra halvleken trycktes Romelanda ned och Mattiasson fick vid ett tillfälle parera ordentligt för att undvika ett kvitteringsmål. Semberija gick efter ett tag över till en trebackslinje vilket gjorde att RUF fick plocka hem positionerna något och försöka utnyttja snabbheten framåt med Karlsson och Harris.

Trots ett spelövertag för Semberija i stora delar av den andra halveken skapades det inte några jättelägen. Det var väldigt mycket kamp och ställningskrig på mitten, där Romelanda möjligen var lite hetare. RUF gjorde väldigt många byten på grund av olika anledningar, vi har sett i flertalet matcher i år att detta har kunnat leda till problematik i organisationen hos Romelanda, men denna matchen flöt det på rätt bra.

Med ungefär kvarten kvar att spela kunde Romelanda utöka sin ledning till 2-0, efter ett väldigt vackert anfall. Max Yngwe hittade den ständigt löpande och hårt arbetande Max Harris med en delikat djupledsboll in bakom backlinjen. Harris rundade en misstajmad målvakt och spelade in bollen till Isak Karlsson som bombade in bollen via ribban.

Därefter försökte hemmalaget trycka på ännu mer, men hade svårt att få till de riktigt heta målchanserna, men reduceringen skulle komma. I den 89:e matchminuten avlossade en hemmaspelare ett skott en bit utanför straffområdet. Mattiasson släppte en retur som hemmalaget var hetast på och kunde skapa lite nerv i matchen mot slutminutrarna. Efter detta spelade RUF ganska smart och kunde döda tid genom att vinna frisparkar och inkast på offensiv planhalva. När domaren efter 95 spelade minuter blåste av var det en stor lättnad hos de gula spelarna, tre otroligt sköna poäng in på kontot!

Sammanfattningsvis var detta ingen match med något bländande spel från något av lagen. Starkt av RUF att ta tre poäng med tanke på avsaknaden av ett par nyckelspelare, men man kommer behöva höja sig några steg nästa match mot Lerums IS. Den spelas redan på onsdag, klockan 19:00 hemma på Romevi.